Mauritius, de tropische tuin in de Indische Oceaan

Vorige maand werd ik uitgenodigd om het vulkanische Mauritius te ontdekken, en wat heeft dit prachtige eiland mij verrast!

Rijke fauna en flora

Mauritius is welbekend om zijn prachtige bounty stranden, zijn heerlijke blauwe zee en wuivende palmbomen … een waar paradijs. Maar dit paradijs is zoveel meer!

Met een buggy ontdekten we op een erg leuke manier het Heritage Nature Park. We hobbelden door de suikerrietvelden en de groene heuvels, en werden verrast door herten die van het groene gras smulden. Tijdens een stop onderweg, werden we geleid naar een mooie waterval, waar enkele moedigen zich waagden aan een frisse duik.

Ook de Black River Gorge is een bezoek meer dan waard: adembenemende vergezichten, indrukwekkende watervallen, en niet te vergeten, de aapjes die je met wat geluk kan fotograferen. Hier zijn heel wat leuke wandelingen mogelijk, wel met begeleiding, want de paden zijn niet aangegeven.

Ook dolfijnen mogen niet ontbreken op het lijstje van dieren die in Mauritius te vinden zijn. Een cruise om wilde dolfijnen te gaan spotten is een must. Hoe vroeger je gaat, des te rustiger het op het water is.

Fan van tropische flora? De Pamplemousse Botanische Tuinen zijn een must. Je vindt er niet alleen een hele resem aan verschillende palmbomen, maar vooral de enorme Victoria Amazonica waterlelies zijn een streling voor het oog.

50 tinten blauw

We kunnen er niet omheen. Mauritius is omringd door een prachtig blauwe zee, in alle mogelijk tinten blauw en ook groen. Een steeds variërend spektakel, naargelang de stand van de zon, de bewolking en zo veel meer. Bovendien wordt die ‘wauw factor’ eens zo groot als je een zonsopgang of -ondergang meepikt, wat een scala aan prachtige kleuren! Haal dat fototoestel maar boven!

Heel wat activiteiten zijn mogelijk op of aan het water, genietend van de zon. Je kan heerlijk relaxen met een boekje, met de voetjes in het water. Of begin je ochtend actief en trek je loopschoenen aan. Ook kinderen voelen zich hier thuis, wat is er nu leuker dan zich te vermaken aan het strand en te plonsen in de zee of het zwembad? Heel wat hotels bieden ook watersport activiteiten aan: paddle boarden, kajakken, snorkelen … . Of ga een dagje naar Ile Aux Cerfs om te watersporten.

#YesMauritius

Mauritius heeft mijn hart gewonnen. Het heeft voor elk wat wils, ook de hotels zijn talrijk en divers, gaande van luxe vakanties tot ecologische verblijven, voor zij die romantiek opzoeken (jaja we waren getuige van een huwelijksaanzoek), of met het gezin vakantie willen vieren. Ook de lekkerbekken onder ons kunnen hier volop genieten, want wat een rijke keuken kent Mauritius! Uiteraard vind je hier verse vis en tropisch fruit. Maar de Creoolse keuken kent oa Afrikaanse, Indische en Europese invloeden, een brede waaier aan kleuren en smaken!