Ontdek Jamaica – home of all right!

Jamaica in een notendop

Jamaica is zo’n eiland onder de Caribische zon dat ontdekt moet worden door echte levensgenieters. Het groene eiland heeft zoveel meer te bieden dan enkel zon, zee en strand. Er is voor elk wat wils op Jamaica: golf en sport (bamboe rafting, paardrijden, duiken …), love en marriage, voor natuurliefhebbers (Hollywell National Park, Blue Mountains, alligator safari, Dunn’s River Falls …) en cultuurproevers (schilder- en beeldhouwkunst, Great Houses …), autorondreizen, uiteraard de reggae-fans (muziekfestivals, Bob Marley Museum …) en strandliefhebbers.

Wie er eenmaal is geweest, heeft voorgoed zijn hart verpand aan de prachtige stranden, het relaxte leven, het heerlijke eten, het groene binnenland, de klaterende watervallen, de ritmische muziek en de vriendelijke mensen. Het is er heerlijk toeven met een gemiddelde temperatuur van zo’n 27°C.

Variatie troef

Het eiland biedt een verrassende verscheidenheid aan landschappen:

 • de John Crow & Blue Mountains (natuur en cultuur UNESCO Werelderfgoed) in het oosten
 • kilometers lange witte stranden aan de westkust
 • een aaneenschakeling van kleine baaien aan de noordkust
 • een groen heuvellandschap met fruit- en groenteboerderijen in het achterland
 • centraal gelegen het tropisch regenwoud
 • meer dan 120 rivieren en diverse natuurlijke bronnen
 • tochten per bamboevlot op de Black River, Rio Grande en Martha Brae en doucheplezier bij de watervallen van Dunn’s River Falls

De verschillende te ontdekken regio’s

 • Montego Bay in het noorden: een romantische tocht op een bamboe vlot op de rivier de Martha Brae, bezoek een van de craft-markets of de oude plantagehuizen, de Hipstrip met zijn vele reggaebars en typische Jamaicaanse restaurants.
 • Ocho Rios in de bloemenregio, het groene hart van Jamaica: de tropisch groene heuvels rijken hier tot aan stralende witte stranden. Er zijn zo veel attracties dat je eigenlijk dagen te kort hebt: Mystic Mountain, naar beneden zoeven in een Jamaica-bob, zip-linen, zwemmen met dolfijnen in Dolphins Cove, de Dunn’s River Falls …
 • Port Antonio, de onontdekte parel: uniek, ongerept en betoverend groen in de betoverende omgeving van de Blue Mountains, het rustige water van de Blue Lagoon, een tocht over de Rio Grande, het tropische oerwoud …
 • Kingston, de hoofdstad en culturele centrum van het eiland: koloniale gebouwen, National Gallery, Port Royal en het Bob Marley Museum. Je kan er zelfs je eigen reggae plaat opnemen in één van de opnamestudio’s.
 • De South Coast: het zuidwesten van Jamaica biedt zeer gevarieerde landschappen in een nog authentieke regio. In mangroves kan je krokodillen spotten, YS watervallen, enorme kliffen en bergen, afgelegen baaien en stranden. Bezoek Appleton Estate, een beroemde rum distilleerderij.
 • Negril en eindeloze stranden: het stadje heeft een zeer unieke, zeer ontspannen en comfortabele sfeer. Hier kan je heerlijk wandelen aan het Seven Miles Beach. Bij het wereldberoemde Rick’s Café geniet je van live muziek, cocktails en een prachtige zonsondergang.

Wist je dat?

 • Ian Flemming in Ocho Rios woonde en zijn James Bond boeken op Jamaica schreef
 • de snelste sprinter ter wereld Usain Bolt uit de omgeving van Falmouth komt
 • Jamaica het Caraïbische ‘no problem’ eiland is? Jamaica – Home Of All Right: Relax, geniet van de rust en de natuur.
 • je voor het traditionele barbecue gerecht “Jerk” in een Jerk Center terecht kunt?
 • Reggae Sumfest te Montego Bay het bekendste meerdaagse reggae festival ter wereld is. Meer dan 55.000 reggae fans genieten dagelijks van optredens van nationale en internationale sterren.
 • in Negril jaarlijks op de eerste zaterdag van december de leukste Reggae marathon wordt gelopen. De start is in de ochtend om 05.15 en reggae muziek zweept je op tot de finish. Om 10.30 lig je weer te genieten in de warme Caribische Zee.