Vakantiehuis Freddie Mercury

Tussen eind de jaren 70 en zijn dood in 1991 bezocht Freddie Mercury regelmatig de Zwitserse stad Montreux, waar hij verbleef in de “Duck House”.

  

Het huis heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de muziekgeschiedenis , er heerst een soort magie!

Het pand werd gebouwd in de jaren 70 en is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de opnamestudio aan de Vaud Riviera. Rockmuzikanten zoals Emerson, Lake & Palmer, Boy George en Freddie Mercury, de voormalig zanger van de legendarische groep Queen, trokken zich soms in stilte terug in de woning of gingen er op zoek naar inspiratie.

“Duck House” is een villa met een ruime leefruimte van 60 vierkante meter. De woning telt 4 slaapkamers en 2 badkamers en wordt omgeven door een tuin van 1 800 vierkante meter. Het boothuis, dat ook bij de villa hoort, werd wereldberoemd toen het op de cover van het laatste Queen-album te zien was. Verder dateren de meeste meubels uit de jaren 70, toen de groep hier voor de eerste keer verbleef.

De woning aan de oever van het Meer van Genève werd beroemd door haar illustere huurder en is nu beschikbaar voor verhuur.